Νέα
  A.S.T.A. Blog
  Προσθήκη στα αγαπημένα Προσθήκη στα αγαπημένα
  Προθέρμανση

Οι παρακάτω ασκήσεις γίνονται για την προθέρμανση και διάταση των μυών πριν από τις βολές και την αποθέρμανση και διάταση μετά την προπόνηση. Με τις ασκήσεις αυτές αποφεύγεται ο τραυματισμός μυών, τενόντων και συνδέσμων και αυξάνεται η ευελιξία.
Όταν εκτελείτε τις ασκήσεις μην κρατάτε την αναπνοή σας καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα. Καθώς εκτελείτε κάθε άσκηση οι μύες θα απαιτούν περισσότερο οξυγόνο και η αναπνοή και ο καρδιακός ρυθμός θα επιταχυνθούν.

Ασκήσεις προθέρμανσης και διάτασης για την τοξοβολία
Κλειδώστε τα δάχτυλα με τις παλάμες προς τα έξω. Εκτείνετε τα χέρια πάνω από το κεφάλι κρατώντας τα δάχτυλα ενωμένα. Τεντωθείτε προς τα πάνω και κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα.
Σταυρώστε τα χέρια μπροστά από το στήθος και τοποθετείστε τις παλάμες γύρω από τους ώμους. Τεντώστε αργά τα χέρια προς το μέσο της πλάτης όσο περισσότερο μπορείτε. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα.
Λυγίστε το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι προς την πλάτη και το άλλο πίσω από την πλάτη. Πιάστε τις άκρες των δακτύλων και κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα. Μετά εναλλάξτε τις θέσεις των χεριών και κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα. Κρατήστε την σπονδυλική στήλη κατακόρυφη κατά την εκτέλεση της άσκησης.
Κλειδώστε τα δάχτυλα, εκτείνετε τα χέρια και περιστραφείτε αργά όσο γίνεται προς τα δεξιά. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα. Μετά περιστραφείτε αργά προς τ’ αριστερά και κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα.

Μην περιστρέφεστε απότομα για να αποφύγετε τραυματισμούς στους σπονδύλους.

Από την κανονική όρθια στάση με τα χέρια στα πλευρά, σηκώστε και τους δύο ώμους προς τον σβέρκο όσο ψηλότερα γίνεται, μετά κινήστε τους ώμους μπροστά και μετά πίσω. Επαναλάβατε για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Από την κανονική όρθια στάση με τα χέρια στα πλευρά, τεντώστε το κεφάλι προς τ’ αριστερά και το δεξιό χέρι προς τα κάτω. Κρατήστε για περίπου 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβατε από την αντίθετη πλευρά.
Ασκήσεις προθέρμανσης με λάστιχο
 
 

Copyright © 1982- Α.Σ.Τ.Α. All rights reserved. Hosted by Winsolv
Αρχική σελίδα | Αποστολή μηνύματος | Προσθήκη στ' αγαπημένα | Περιεχόμενα ιστοσελίδας