Νέα
  A.S.T.A. Blog
  Προσθήκη στα αγαπημένα Προσθήκη στα αγαπημένα
  Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Outdoor (2006)
 

Η σημαντικότατη αυτή διοργάνωση έγινε στις 13-17 Σεπτεμβρίου 2006 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής και αποτελεί πια μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Τοξοβολίας. Καθώς η ιστορία πρέπει να διδάσκεται και για να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και εφ΄όσον από πλευράς της Ε.Φ.Ο.Τ. έχουν εξαφανιστεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονταν στην διοργάνωση αυτή (σαν να αρκεί η εξαφάνιση ενός διαδικτυακού ιστότοπου για να σβήσει η ντροπή της Ελληνικής Τοξοβολίας), παραθέτουμε παρακάτω τα σημαντικότερα γεγονότα που σηματοδοτούν την αντιμετώπιση των καταστάσεων από πλευράς της Ομοσπονδίας:

  • Κακή επιλογή του αγωνιστικού χώρου εντελώς ακατάλληλου, λόγω αέρα, για τοξοβολία και ειδικότερα για μεγάλες διακρίσεις όπως είχαν ήδη προσημάνει οι Πανελλήνιοι αγώνες που έγιναν εκεί, δύο μήνες πριν τους Πανευρωπαϊκούς.
  • Ανύπαρκτη προετοιμασία με μηδενική κλήση για συμμετοχή των ανθρώπων της Ελληνικής Τοξοβολίας που αποδεδειγμένα είχαν αποδείξει στο παρελθόν την γνώση των παραμέτρων που επηρεάζουν μια σωστή διοργάνωση.
  • Αλλεπάλληλα λάθη και ολιγωρίες από την τελετή έναρξης μέχρι την τελετή λήξης, οδήγησαν τους διεθνείς αθλητές σε καθιστική διαμαρτυρία (!!!) και τον Πρόεδρο της EMAU να στείλει μια απαξιωτική και κατακεραυνωτική για την Ελλάδα επιστολή προς τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες, καθώς δεν έγινε ούτε το αυτονόητο anti-dopping controll.

Το κείμενό της βρίσκεται στο αρχείο του site της EMAU και εκεί ακόμα υπάρχουν και τα πρακτικά της συνεδρίασης που έγινε στις 4/11/06 για να μη ξανασυμβούν τα ίδια αίσχη.

 

Ref. n.500/06                                                              - Presidents of European Archery Federation
Roma, September 21, 2006                                  c.c.    EMAU Council Members 
                                                                                       FITA

Re: European Outdoor Championship 2006

Dear President,

            After the European Outdoor Championship organized in Athens by the Hellenic Federation, I wish, on behalf of EMAU, to apologize  for the badly Championship.

            As you most probably  know,  some athletes sent a detailed report on the Championship in which they complained about many issues such as transportation, food, scheduling, ceremonies, etc.,  but the more serious  situation is that  no doping control was done. This was a clear violation of the FITA Rule 5.7.1.6 and 5.7.1.5, which clearly state that Doping control is mandatory at these events.

            Now we must find a solution to give again credibility to the Championship and to face some justified criticism from FITA , WADA and IOC.  I'll inform you soonest about our solution to solve the problem.

            In meantime I would like to inform you that in future, EMAU Council will be more careful in studying bid documents and assigning EMAU events to Federations.

            I hope we can now continue again to further promote enthusiastically our sport in Europe and the bad experience of Athens might soon be put ad acta.

            Best regards

                                                                                                                 
Mario Scarzella
President

 

Σε ελληνική μετάφραση:

  "Αγαπητέ Πρόεδρε, Μετά από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού χώρου που οργανώθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Ομοσπονδία, επιθυμώ, εξ ονόματος EMAU, για να ζητήσω συγγνώμη για την κακή διοργάνωση.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, μερικοί αθλητές έστειλαν λεπτομερή έκθεση σχετικά με το πρωτάθλημα, για το οποίο παραπονέθηκαν για πολλά ζητήματα, όπως οι μετακινήσεις, το φαγητό, το πρόγραμμα, οι τελετές, κ.λπ., αλλά η σοβαρότερη κατάσταση είναι ότι δεν έγινε αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Αυτό ήταν μια σαφής παραβίαση των κανονισμών της FITA 5.7.1.6 και 5.7.1.5, οι οποίοι σαφώς δηλώνουν ότι ο αντιντόπινγκ έλεγχος είναι υποχρεωτικός σε αυτές τις διοργανώσεις.

Τώρα πρέπει να βρούμε μια λύση για να δώσουμε πάλι την αξιοπιστία στο πρωτάθλημα και για να αντιμετωπίσουμε κάποια δικαιολογημένη κριτική από την FITA, τη WADA και την ΔΟΕ. Θα σας ενημερώσω το ταχύτερο δυνατό πιό σύντομα για τη λύση μας στο πρόβλημα.

Στο μεταξύ θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω ότι στο μέλλον, το Συμβούλιο EMAU θα είναι προσεκτικότερο στη μελέτη των εγγράφων προσφοράς και την ανάθεση των διοργανώσεων της EMAU στις ομοσπονδίες.

Ελπίζω ότι μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε πάλι να προάγουμε περαιτέρω ενθουσιωδώς το άθλημα μας στην Ευρώπη και η κακή εμπειρία της Αθήνας σύντομα να μπεί υπό διερεύνηση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς Mario Scarzella Πρόεδρος
"
 

Ας ελπίσουμε να μην ξαναδούμε τέτοια διοργάνωση στο μέλλον από Ελληνική Ομοσπονδία...

 

 

Copyright © 1982- Α.Σ.Τ.Α. All rights reserved. Hosted by Winsolv
Αρχική σελίδα | Αποστολή μηνύματος | Προσθήκη στ' αγαπημένα | Περιεχόμενα ιστοσελίδας